Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αντιπροσωπεία από Το Ποτάμι επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Αθηνών

Το ΠΟΤΑΜΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Διεθνή Εκθεση Γούνας 2015 στην ΑθήναΣτο Εκθεσιακό Κέντρο "Metropolitan Expo", στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 επίσκεψη στην Έκθεση Γούνας (Fur Excellence in Athens International Fur Fair 2015) από αντιπροσωπεία στελεχών από Το Ποτάμι, αποτελούμενη από τους Κυριάκο Χαρακίδη Βουλευτή ΝΕ Δράμας, Αργύρη Τσουνάκη συντονιστή του Τομέα Πολιτικής Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ και Αντώνη Σιαμπανόπουλο Υποψ. Βουλευτή ΝΕ Κοζάνης.


Στο Εκθεσιακό Κέντρο «Metropolitan Expo», στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 επίσκεψη στην Έκθεση Γούνας (Fur Excellence in Athens International Fur Fair 2015) από αντιπροσωπεία στελεχών από Το Ποτάμι, αποτελούμενη από τους Κυριάκο Χαρακίδη Βουλευτή ΝΕ Δράμας, Αργύρη Τσουνάκη συντονιστή του Τομέα Πολιτικής Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ και Αντώνη Σιαμπανόπουλο Υποψ. Βουλευτή ΝΕ Κοζάνης.

Οι διοργανωτές της Έκθεσης και εκπρόσωποι του κλάδου της γούνας ενημέρωσαν τα στελέχη του Ποταμιού για τις δράσεις και τις προοπτικές του κλάδου, παραδίδοντας ταυτόχρονα αναλυτικό φάκελο με τα αιτήματα και τα προβλήματα του κλάδου.
Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι αποτελεί σχεδόν τον μοναδικό κλάδο στη χώρα, ο οποίος εξάγει το 95% της παραγωγής του σε 58 χώρες, ενώ Καστοριά και Σιάτιστα αποτελούν το αποκλειστικό παραγωγικό κέντρο της Ευρώπης.

Από τη μεριά τους, τα στελέχη του Ποταμιού δήλωσαν ότι για Το Ποτάμι η εξωστρέφεια, οι εξαγωγές και η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, αποτελούν μονόδρομο για την έξοδο της χώρας από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Ο κλάδος της γούνας αποτελεί παράδειγμα επιχειρηματικού μοντέλου, που συνδυάζει την παραγωγή προϊόντων εντάσεως γνώσης, υψηλής προστιθέμενης αξίας και υψηλών προσόντων εργασίας με παράλληλη τήρηση των κανόνων περιβαλλοντικής ηθικής. Το Ποτάμι πιστεύει ότι η Πολιτεία μπορεί και πρέπει συντεταγμένα να ενισχύσει και να διευκολύνει τους εξαγωγικούς της πρωταθλητές, να διευκολύνει την επιχειρηματικότητα και να αλλάξει τις δομές κόστους. Ταυτόχρονα θα πρέπει να παράσχει φορολογικά κίνητρα συνδεδεμένα με εξαγωγικούς στόχους, να συμψηφίζει επιστρεφόμενο ΦΠΑ με εταιρικές φορολογικές υποχρεώσεις, να στηρίζει ενεργά τον κλάδο στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πολιτεία επιπροσθέτως μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο οργανισμούς, όπως ο ΟΠΕ και ο Enterprise Greece, για την προώθηση των εξαγωγών της γουνοποιίας. Επιβάλλεται επίσης να αξιοποιήσει τα ευρωπαϊκά προγράμματα, και να διεκδικήσει νέα εργαλεία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ώστε σε συνεργασία και με τις Ελληνικές τράπεζες να μειώσει τα χρηματοοικονομικά κόστη των εταιρειών και να μειώσει το χρηματοοικονομικό κόστος εξαγωγών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα περίπτερα των γουνοποιών, όπου έγινε αναλυτική συζήτηση με τους εκθέτες για τα προβλήματά τους.

Τα στελέχη από Το Ποτάμι δεσμεύτηκαν μέσω της κοινοβουλευτικής τους ομάδας θα προωθήσουν προς την κυβέρνηση τόσο τα θέματα που συζητήθηκαν όσο και τις προτάσεις του κλάδου, και η συνάντηση έκλεισε με την αμοιβαία υπόσχεση της μόνιμης σταθερής επικοινωνίας.


30 Μαρτίου 2015
http://topotami.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου