Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση ψηφοδελτίου του Ποταμιού στην Κοζάνη - Σταύρος Θεοδωράκης: «Δεχόμαστε να συζητήσουμε με το πρώτο κόμμα αλλά όχι να συνυπογράψουμε το πρόγραμμα τους»

 
Στην Κοζάνη βρέθηκε την Τρίτη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Αλιάκμων. Ο κ. Θεοδωράκης παρουσίασε τους υποψηφίους του Ποταμιού και συνομίλησε με τον κόσμο, που βρέθηκε στην εκδήλωση.

Οι υποψήφιοι του Ποταμιού στην ΠΕ Κοζάνης είναι οι Χαράλαμπος Ιορδανίδης,  Γιάννης Παπαδόπουλος, Αντώνης Σιαμπανόπουλος, Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, Δημήτρης Σιόλιος και Ντόρα Τσικαρδάνη.

Ο κ. Θεοδωράκης μεταξύ άλλων απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει πολυφωνία μέσα στο Ποτάμι τόνισε πως «οι άνθρωποι που βρίσκονται στο Ποτάμι είναι απόλυτα σύμφωνοι με τις θέσεις μας. Δεν υπάρχει πολυφωνία σε εμάς. Αντίθετα με ότι συμβαίνει σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα εδώ στην Κοζάνη ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε - αν και είναι λίγο αυστηρός ο όρος- ακροδεξιά υποψήφιο ενώ και στη ΝΔ υπάρχουν διαφορετικές φωνές. Το Ποτάμι πατάει σε στέρεη βάση και υπάρχει μια μεγάλη πολιτική συμμαχία πάνω στις άποψεις μας. Οι αντιθέσεις στα άλλα κόμματα μπορεί να στοιχίσουν στον Ελληνικό λαό, η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι ούτε παιδική χαρά ούτε συνέλευση σχολείου».

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε επίσης πως   «θέλω στις 26 Ιανουαρίου να υπάρχει μαζί με το Ποτάμι, για το οποίο είμαι σίγουρος, μια δύναμη που θα έχει αποφασίσει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και την ιδιωτική οικονομία. Σε αυτές τις θέσεις έχει φτάσει και ο κ. Τσίπρας αλλά αυτό που με απασχολεί είναι οι συνιστώσες στο ΣΥΡΙΖΑ».

« Στόχος μου είναι  να βοηθήσω να σωθεί η χώρα» πρόσθεσε και ξεκαθάρισε πως  για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές.

Αναφορικά με τις πιθανές συνεργασίες δήλωσε πως «δεχόμαστε να συζητήσουμε με το πρώτο κόμμα αλλά όχι να συνυπογράψουμε το πρόγραμμα τους».

Eκανε αναφορά στη συνάντηση που είχε  το πρωί  με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας ότι από την ενημέρωση που είχε, συμπεραίνει πως η κατάσταση της οικονομίας είναι δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο. «Η Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει τις καταθέσεις των Ελλήνων, όσο βέβαια και οι Eλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους και οι Eλληνες συνεργάζονται με τους ευρωπαίους για την επίλυση των κοινών μας προβλημάτων», ενώ επεσήμανε πως το Ποτάμι θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης και στηρίζεται από την Ευρώπη.

Κάλεσε παράλληλα τον κόσμο να μην φοβηθεί λέγοντας πως  «πιστεύω ότι ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, γιατί έχει ένα πολύ μεγάλο όπλο: Είναι η ευρωπαϊκή του πορεία».

Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας «θέματα που έχει λύσει η Ευρώπη προ πολλού» οπως είπε. Οσον αφορά στο θέμα των Σκοπίων δήλωσε πως ειναι καταστροφικό για τη χώρα που εχει αφήσει χρόνια τώρα το θέμα αυτό να σερνεται και επέρριψε ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ακινησία τους στις πολιτικές θέσεις. Όχι στα διπλά ονόματα αλλά ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμο» δήλωσε.

Τέλος στο θέμα της ΔΕΗ δήλωσε υπέρ μια δημόσιας ενέργειας και κατά της άποψης που ακούγεται από μερικούς για κατάργηση του λιγνίτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
 













 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου