Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Αντώνης Σιαμπανόπουλος: Αυτή την Κυριακή, Να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα




Αγαπητές/οι φίλες/οι,
Είμαι και εγώ ένας από σας που εδώ και πέντε χρόνια βιώνουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.


Είναι πλέον χιλιάδες συνάδελφοί μας επαγγελματίες που μαζί με τους εργαζόμενους τους, μετά τα λουκέτα βρίσκονται και άνεργοι και χρεωμένοι,  χωρίς κανένας να ασχολείται μαζί τους. Το παλαιό πολιτικό σύστημα μη θέλοντας να θίξει τα ιερά και τα όσια του χρεοκοπημένου πελατειακού του κράτους, ρίχνει συνεχώς και νέα βάρη  πάνω μας καταστρέφοντας στην ουσία και ότι υγιές έχει απομείνει. Στην καθημερινότητά μας συνεχίζουμε   να αντιμετωπίζουμε χιλιάδες εμπόδια από την πολυνομία, την κρατική ασυδοσία, τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Ενώ το κράτος μας οφείλει  καθυστερημένα πολλών μηνών, ταυτόχρονα μας τιμωρεί με βαριά πρόστιμα για ολιγοήμερες δικές μας καθυστερήσεις. Λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό μας φορέα, μένουν οι οικογένειές μας  για πολλούς μήνες   χωρίς γιατρό και φάρμακα  ενώ ταυτόχρονα θα πληρώσουμε στο ακέραιο το αντίστοιχο ποσό, μαζί με  προσαυξήσεις.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες  καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας για το κοινοβούλιο.


Τι λοιπόν θα πράξουμε στις 25 Ιανουαρίου;

Θα επιτρέψουμε και πάλι να μας εκπροσωπήσουν  οι ίδιοι; Θα αφήσουμε τις τύχες μας   στα «καλόπαιδα»  του κομματικού σωλήνα, στους  τηλεαστέρες  και στους  ανεπάγγελτους;   Θα αφήσουμε να αποφασίζουν αυτοί για μας χωρίς εμάς;

Ξέρετε πολύ καλά ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα από τους επαγγελματικούς μας φορείς έχουμε δώσει μαζί   πολλούς αγώνες για όλα τα παραπάνω και για ακόμα περισσότερα. Δυστυχώς οι φωνές μας ήταν «φωνές βοώντος εν τη ερήμω».

Ήρθε λοιπόν η ώρα να βγούμε στο  προσκήνιο.

Το ξέρω ότι είμαστε όλοι πολύ θυμωμένοι για αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά το θυμό μας πρέπει να τον εκφράσουμε δημιουργικά.

Το ποτάμι είναι η ευκαιρία γιατί είναι η πρώτη, γόνιμη διοχέτευση του θυμού.

Είναι ένα κίνημα που δημιουργήθηκε από τους δικούς μας  ανθρώπους, της δουλειάς, της δημιουργίας και της προκοπής. Από εκείνους που φέρνουν στο πολιτικό προσκήνιο το διάλογο και την κοινή λογική μακριά από κάθε είδος ακρότητες . Στο Ποτάμι συμμετέχουν ενεργά άνθρωποι με επιτυχίες στον επαγγελματικό στίβο, που πιστεύουν και στηρίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα ως το μοναδικό δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Άνθρωποι  με περγαμηνές στη δημόσια διοίκηση,  στις επιστήμες, τα γράμματα, τις τέχνες, χωρίς  έντονο κομματικό παρελθόν.  Άνθρωποι που ψήφιζαν διαφορετικά κόμματα αλλά έχουν τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες για το μέλλον.

Άνθρωποι που πρεσβεύουν τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες και μαζί με αυτούς κι εγώ αποφασίσαμε να εκθέσουμε τον εαυτό μας  για τη συνωμοσία του καλού.


Το σύνθημα  Να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα τα λέει όλα.

Η Ελλάδα δεν θα σωθεί αν συνεχίσουν  να την κυβερνάν οι ίδιοι και οι ίδιοι, αλλάζοντας απλώς στρατόπεδο ή αλλάζοντας ταμπέλα  και αρχηγό.

Αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από το καινούργιο. Από τους δημιουργούς – από αυτούς που έχουν χτίσει στη ζωή τους - και δεν χρειάζονται την πολιτική ως μέσο για να το κάνουν.


Με εκτίμηση,


Σιαμπανόπουλος Αντώνης

Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

ΤΟ ΠΟΤΑMI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου